(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kynuté rumové muffiny
Potřebné ingredience
40 ml mléka
4 g sušeného droždí
2 lžíce krupicového cukru
1 vejce
40 g másla
Špetka soli
160 g hladké mouky
Sirup
100 ml vody
60 ml rumu
50 g třtinového cukru
Postup přípravy
Z uvedených surovin si připravíme obvyklým způsobem kynuté těsto nebo nám s jeho přípravou pomůže domácí pekárna. Hotové těsto rozdělíme do máslem vymazaných formiček na muffiny -formičky plníme jen z poloviny (těsto můžeme dát do papírových košíčků na muffiny a dát do formiček nebo plechu na muffiny, aby dobře držely tvar). Naplněné formičky přikryjeme čistou utěrkou a těsto v nich necháme 1 hodinu na teplém místě kynout.
Nakynuté muffiny pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu asi 15 minut. Upečené muffiny necháme chviličku ve formičkách a poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Postup – sirup
Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme třtinový cukr, rum a svaříme na sirup. V ještě horkém sirupu namáčíme vychladlé muffiny – muffiny nám vsáknou většinu sirupu.
Nakynuté muffiny pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu asi 15 minut. Upečené muffiny necháme chviličku ve formičkách a poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Postup – sirup
Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme třtinový cukr, rum a svaříme na sirup. V ještě horkém sirupu namáčíme vychladlé muffiny – muffiny nám vsáknou většinu sirupu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé